Taean/태안

Det hann inte gå en vecka ens förrän det blev en ny resa (dock inom Korea)! Förra sommaren åkte vi till Sokcho som ligger på östkusten. Denna gång blev det till Taean, som ligger på västkusten. Vi åkte buss dit, tog typ två timmar dit. Stället vi bodde på låg precis vid stranden, och det var helt perfekt för tre dagar. Det låg i en liten by, där säkert 90% av invånarna var över 60 år. De enda unga människorna man såg var turister som oss.
 
Idag var det den första dagen, och den tillbringade vi en stor del vid stranden. Vi var i och badade, och det var inte alls lika skräpigt i vattnet som på land. Det är tidvatten där, så det kan vara en av anledningarna till varför det var extra mycket skräp kanske... Däremot var det mycket sand i vattnet, man kunde inte ens se botten!
 
Sen gick vi hem och lagade middag (de enda restaurangerna som fanns i området var endast med fisk och skaldjur på menyerna vilket jag inte är så glad för...), så vi hade släpat med oss en massa olika ingredienser till att laga vår egen mat. Rummet vi bodde på var riktigt fint inrett, med bland annat en stor jacuzzi! TV fanns också, så vi låg och åt i sängen samtidigt som vi såg på olika koreanska TV-program. Sen gick vi ut på kvällen och tog en promenad längs kusten, jag blev myggbiten några gånger fastän jag tagit på myggmedel, och trampade nästan ihjäl alla söta små krabbor som sprang över vägen...
 
 
[Torkade äppleskivor - supergott!]
[Vi kom lite för tidigt för incheckningen, så vi väntade i det närmaste snabbköpet]
[Denna hund verkade bo utanför affären]
[Såhär såg vår utsikt ut på hotellet, det var en massa träd i vägen men annars hade man sett havet]
[Tyvärr en väldigt skräpig strand, med allt från saker från båtar till läskflaskor]
[Fastän det var varmt och vattnet likaså, så var det såklart ingen som var i och badade]
[Väldigt lugn strand, med knappt inget folk]
[Väldigt mjuk sand!]
[Måsfåglar fanns det däremot gott om]
[Kvällsvy vid stranden]
[Söta små krabbor som korsade vägen]
[Vårt lilla hotell!]

Kommentera här: