Café Miao i Köpenhamn

För några veckor sen nu var jag på ett kattkafé i Danmark, vid namn Café Miao! Jag har bara varit på kattkaféer i Sydkorea, så när jag fick höra om detta kattkafé blev jag alldeles till mig och ville så gärna besöka det! Rekommenderas! Precis som andra kattkafé får man betala "inträde" i form av kaffe, kaka eller någon annan mumsbit (här hade de även mat) för minst 50 danska kronor. De hade även en liten affär, med bland annat kläder! Allting hade såklart kattmotiv.
 
Om jag ska jämföra med de kattkaféerna som jag har varit på (d.v.s. väldigt många) i Sydkorea, så är Café Miao bättre. Detta därför att katterna på Café Miao var väldigt kelna av sig och man kunde ta upp dem (vilket jag läste sen förresten att man egentligen inte får) utan att de gjorde något motstånd. Dessutom var katterna framme hela tiden och gick mellan bena på en, klättrade upp på bord och stolar, medan katterna i Sydkorea är jätteskygga och inte verkar gilla människor överhuvudtaget. Inte förrän efter besöktet här på Café Miao verkar jag ha insett anledningen till den stora skillnaden mellan Asien och Skandinavien. Här i Skandinavien uppskattar vi katter, och skulle vilja påstå att majoriteten av de som har de som husdjur även vet ganska väl hur man behandlar dem. Men i Sydkorea är det tvärtom, skulle jag - efter egna erfarenheter, vilja påstå. Vilket såklart jag som djurälskare stör mig på, men samtidigt klandrar jag dem inte alls då jag förstår Sydkorea som land samt deras historia.
 
Har förresten även hört talas om att det fanns ett kattkafé i Stockholm också, men det är ju mindre intressant för mig som skåning att åka upp ända dit då det är så långt...
 
FLER KATTKAFÉER ÅT FOLKET!!!
 
 
 
 
Spara

Kommentera här: